dissabte, 24 de gener del 2015

La CUP és l'opció sobiranista de l'esquerra

Cada dia hi ha canvis i novetats i és per això que resulta temerari preveure què passarà el 24 de maig i encara més el 27 de setembre. De totes maneres dia a dia anem analitzant com evoluciona la política i quines són les opcions que ens presenten els diferents partits polítics.
En aquests moments estem a l'espera de què passa amb els socialistes sobiranistes que han marxat del PSC, i si realment decideixen presentar una proposta d'esquerres i sobiranista. Entretant doncs, aplicant una doble divisió entre sobiranistes i unionistes per una banda, i dretes i esquerres per l'altra, a casa nostra tenim els quatre blocs força definits.
A la dreta tenim els unionistes del PP i C's, i fins i tot podem pensar en UPyD, encara que no els considero com una força amb possibilitats d'obtenir representació en el cas que es presentin. En el bloc dels sobiranistes hi hauria CDC i ERC, quedant el dubte d'UDC que no sabria on col·locar, perquè entenc que cobreixen el doble ventall.
A l'esquerra tenim al PSC, ICV i Podemos, com a representants dels unionistes, i a la CUP en el cantó dels sobiranistes. Per ara, doncs, ICV ha fet el pas i, després de fer la puta i la Ramoneta durant molt temps, s'ha decantat pel cantó dels unionistes, deixant només a l'esquerra a la CUP.
Si aquest diumenge es convoquessin eleccions els sobiranistes d'esquerra només tindrien una opció, la qual cosa és important de ressaltar i adonar-se que la independència només podria venir per la dreta.
Ja sé que algú em dirà que m'he equivocat en col·locar ERC al grup de la dreta sobiranista, però em continua costant trobar-li la part esquerranosa i no m'han de demostrar que siguin realment una opció d'esquerres. De totes maneres tampoc m'hi vull fer sang, i la podem posar més a l'esquerra i que ningú s'enfadi. També em podrien qüestionar on col·loco el PSC, perquè la seva visió de l'esquerra està força atrotinada, però entenc que és qüestió de la seva actual inestabilitat i que a no trigar tornaran a centrar el cap.
Avui tot això, demà ja veurem com continua. L'empenta de Podemos sembla que s'està neutralitzant una mica, però tot i així les seves expectatives són més fortes que la seva coherència i contingut, però ja se sap que les modes tenen molta força i en aquests moments ells estan de moda, més per descrèdit de la resta que pels propis mèrits. Veurem si els resultats de Grècia els acompanyen.