dijous, 7 de febrer del 2013

Que la corrupció no ens afebleixi

No us penseu pas que mentre estem distrets amb tot el llistat de corruptes, la maquinària centralista del PP s'hagi aturat, no. El ministre Gallardón i el ministre Wert han continuat avançant amb el seu propòsit de minorar les competències autonòmiques i allunyar les classes més humils del dret a la justícia. Som nosaltres que ens despistem i quan ens adonarem del què ha passat, ja serà massa tard.
La llengua, el nostre sistema educatiu estan en perill i caldrà moure moltes fitxes i mobilitzar-nos una vegada més si volem frenar aquesta lluita conqueridora del govern espanyol. Els que vàrem viure la dictadura recordem aspectes actuals que ens hi fan pensar. La diferència és que llavors estàvem més conscienciats del que calia combatre, i ara ens han trobat amb els pixats al ventre.
La sorna amb què s'expressen ministres com Montoro o Wert, fa que la bilis ens pugi fins a la boca, però no sé si és suficient com per arremangar-nos i plantar cara.
Avui la consellera Rigau haurà dit que no està d'acord amb la proposta de modificació de la llei d'educació i no ho diu perquè consideri que hi ha aspectes a discutir, sinó simplement perquè s'ha elaborat exclusivament per treure competències a Catalunya i destrossar la immersió lingüística en català a l'escola. Els beneficis o pèrdues de la seva aplicació des d'un punt de vista purament educatiu, li importa un rave. La qüestió és anar aprimant els nostres drets, per uniformar Espanya.