dimarts, 26 de febrer del 2013

L'afany de poder de Chacón pot més que la racionalitat

I ara què? Si els quatre diputats del PSC al Parlament català varen ser sancionats per no votar com la resta del partit, què li passarà a Chacón? També serà sancionada?
Si us haig de ser franc, se me'n refot el que faci el PSC. És una qüestió interna i ja s'ho resoldran. Tot i així, si són coherents, l'haurien de sancionar perquè no ha fet cas de les directrius del PSC. I també l'hauria de sancionar el PSOE perquè tampoc ha seguit les seves directrius. Chacón hauria de rebre, doncs, un doble càstig.
El que està més clar, digui el que digui l'exministra, és que el seu vot venia condicionat pel seu futur polític. Ja ho va intentar una vegada, però hi va haver qui es va esforçar perquè no assolís la direcció del PSOE. Chacón ho tornarà a intentar i no pot portar a la motxilla el llast d'haver votat favorablement al dret a decidir. Chacón necessita el vots dels socialistes espanyols i no pot posar-s'hi d'esquena.
Haver-se abstingut de votar no sé tampoc si la beneficiarà gaire. Els adversaris que té a dins el partit ho aprofitaran per recordar-li que no hi ha votat en contra com tota bona socialista espanyola, i si no ho és no pot pretendre liderar el partit.
Pere Navarro ha salvat els mobles. Ha estat valent i coherent, un fet que a vegades hem trobat a faltar als diputats "nacionalistes" a Madrid. Caldrà veure com continua la pel·lícula. El PSC no ho té fàcil, però avui ha estat clar, cosa que no podem dir de Chacón. El seu futur en el PSC pot tenir els mesos comptats. Si vol continuar en política potser és hora que s'empadroni a Olula del Rio, i allà podrà actuar sense pressions ni dubtes, i aspirar a ser la nova Secretària general, que bona falta li fa al PSOE.