diumenge, 6 d’abril del 2008

Avui futbol i ràdio

Aquest matí, abans que el sol dominés el territori hem fet cap a Premià de Mar, perquè els nostres alevins juguessin el partit de lliga. Ningú creia en cap sorpresa i per tant, considerant que el Premià anava quart o cinquè, i nosaltres penúltims, amb una diferència de punts extraordinària, no hi havia massa espai per esperar un resultat diferent a la derrota.
Si bé és cert que el dia que vàrem jugar contra el Mataró, que anava molt amunt, els vàrem guanyar contra pronòstic, avui no tocava, i així ha estat. Una primera part en què ens hem defensat amb coratge i encert, amb algun contraatac perillós que hem desaprofitat per no saber acabar les jugades, en alguna ocasió i per error de l'àrbitre, en un parell d'ocasions, hem anat al descans perdent per 1 a 0.
La segona part ha estat tot un desastre. Han vingut 4 gols més i el nostre equip no ha sigut capaç de trenar cap jugada. El resultat ha estat just si ens fixem només en la segona part. La primera podia ser ben bé un empat.
Tornada a Arenys amb pressa per assistir al programa del dominical de Ràdio Arenys, a la secció que dediquen a parlar amb els grups municipals, avui el socialista.
A la primera pregunta n'he quedat al marge, al referir-se als bons resultats del partit socialista a les passades eleccions generals, on varen obtenir gairebé tres mil vots. Ja ho dit la Lorena, membre de l'executiva del PSC, com el mateix Tomàs Salazar, que allà hi érem en qualitat de membres del grup municipal, atès que jo sóc independent. Ahir en parlava amb en Miquel, que es va presentar i va ser regidor per CIU, a Arenys de Mar, i em comentava que ell sempre, quan li preguntaven si era de C (Convergència) o d'U (Unió), ell contestava d'I (Independent).
El conductor del programa, l'Enric Sierra, amb una mà sobre l'ATR d'abril, que li servia de guió de l'entrevista, ens ha demanat sobre el procés participatiu del pressupost 2008, que ahir va iniciar el període de votació, i han sortit temes que s'arrosseguen de fa temps: el senyor del butà, el Consell Municipal d'Esports, el Bareu i les reunions amb els seus veïns. També hem parlat del parc de Lourdes, on avui hi havia el 27è aplec sardanista, i que des de fa un temps està rebent atacs vandàlics.
Han quedat temes que són importants, però en anar massa al detall ha fet que no han tinguessin l'oportunitat de sortir per antena. Temes com que dimarts passat, 1 d'abril, va començar a treballar a l'Ajuntament, la cap de Recursos Humans i Organització; una figura que ha trigat més de dos anys a materialitzar-se, però que calia des de fa molts mandats. Tampoc he comentat que en el proper Ple municipal es portarà a aprovar la nova Ordenança sobre Distribució de la Publicitat, que s'ha treballat per consensuar-lo tots els partits.
Podia dir que el dia 25 d'abril inaugurarem l'exposició "Gràcies, fem un bon equip", que vol incidir en el civisme com a element necessari i bàsic per a una bona convivència. Hauria pogut dir igualment que d'aquí a poques setmanes es podrà entrar instàncies des de les oficines municipals del carrer Doedes, els matins, o bé a la Policia Local, matins i tardes.
I més i més notícies que no ocupen ni ocuparan mai les primeres pàgines de les publicacions, però que resultaran vitals per al bon funcionament, i la millora del servei públic, que s'aconsegueix de manera lenta, però si es vol, segura. I si tot això no surt és una mica culpa de tots. De la premsa perquè a vegades es queda en la polèmica, en aquells temes que criden més l'atenció, i s'oblida de la feina del dia a dia, i de l'administració i els polítics que hi estem treballen que massa sovint ens limitem a respondre les preguntes, i no fem un forat per fer pedagogia i donar més informació de tot el que es cou a la Casa Gran.