dijous, 2 de març del 2006

Opes entre partits polítics

Avui somnia despert i m’imaginava la incursió o moda de les “Opes” en la política. Us imagineu una Opa hostil del PSOE a ERC? Primer pensava l’Opa del PSOE al PSC, però després me n’he adonat que aquesta ja fa molt temps que es va fer; quan encara no se’n parlava.
Per altra banda jo diria que el PSOE ja va plantejar una Opa amistosa a CIU i li ha sortit bé. Resulta que varen pactar abans de començar a discutir i ara tots els discursos són paper mullat perquè és com si ja coneguéssim el final de la pel·lícula que acaba de començar.
Una altra Opa amistosa podria ser la del PP sobre “Ciutadans de Catalunya”. Algú diria que seria més fàcil una Opa amistosa sobre el PSOE (ells es defineixen antinacionalistes i d’esquerres). També ERC podria plantejar una Opa hostil a “Catalunya Acció” (aquests preveuen la independència de Catalunya per allà el 2014 i darrerament es mostren molt crítics amb ERC).
Em queda un partit (ICV) que no sé qui li podria plantejar una Opa. Les seves accions cada vegada es cotitzen més avall i el seu potencial és feble. No n’hi ha prou amb idees i plantejaments per assenyats que puguin ser ja que en el món dels negocis, la pela és la pela, i en política el vot és el vot.
A partir d’aquí podríem entrar en el camp internacional. Penso que a Berlusconi i a Rajoy els aniria molt bé d’unir-se i començar a presentar “opes” a tort i a dret. De ben segur però que en podeu trobar de més interessants. Tot és posar-s’hi.