dimecres, 29 de març del 2006

Ha passat a Marbella

Avui hem pogut llegir per internet la notícia de la detenció de l’alcaldessa de Marbella i dinou persones més acusats de corrupció. D’entrada hem de respectar la presumpció d’innocència fins que no es demostrin els fets, una altra cosa és allò que puguem imaginar-nos d’una població on des de fa molts anys hi han anat desfilant uns polítics d’ètica dubtosa i envoltats de polèmiques. Una població que ha experimentat un creixement exagerat amb un grau d’edificació altíssim.
No massa lluny de casa també s’ha fet públic un cert malestar en la gestió municipal. També a Arenys, des de la nit de reis, existeix un clima tens entre grups polítics i una part de la població, que no acaba de normalitzar-se. Tot això no li fa cap bé a la gestió pública, de la qual no podem prescindir-ne. Seria bo doncs un esforç per recuperar-nos de situacions com aquestes per avançar tots plegats.
No cal dir que hi ha molta diferència entre mala gestió i corrupció, i per tant no s’hi val a posar-ho tot en el mateix sac. Uns fets poden ser deguts a incapacitats o ignorància dels càrrecs públics, la corrupció però és un delicte i com a tal ha de seguir els tràmits judicials. La ignorància o incapacitat per gestionar una administració pública haurà de ser jutjada per tota la ciutadania en el moment que es presentin a la reelecció.
Convé doncs no confondre les actuacions d’uns i altres i ser exigents però a la vegada honestos, a l’hora d’emetre els nostres judicis i valoracions. Si es confirmen els motius de la detenció de l’alcaldessa de Marbella, la democràcia haurà rebut una sotragada però, al mateix temps, la justícia haurà vençut com a garantia de l’exercici democràtic de les nostres institucions.