diumenge, 2 de juliol del 2023

La CUP d'Arenys a les llistes del Congrés

La Pat Sillah i l'Arnau Cucurull, regidors d'Arenys de Mar en representació de la CUP, formaran part de les llistes electorals per al Congrés de Diputats a la demarcació de Barcelona, en unes eleccions que han generat un debat interessant al voltant de l'abstenció, i que jo mateix vaig comentar un dia d'aquests. La CUP, que sempre es planteja de manera assembleària la conveniència o no de participar en unes eleccions espanyoles va decidir novament presentar-se per fer sentir la seva veu a Madrid.

Ja he manifestat en una altra ocasió que soc partidari que els catalans anem a Madrid perquè, agradi més o menys, les decisions que ens afecten es prenen allà, malgrat tinguem unes institucions pròpies que escollim cada quatre anys. Unes institucions que estan formades per unes majories molt diferents a la resta de l'Estat, però que no permeten que puguem avançar en drets i llibertats com voldríem.

Si en un municipi, la CUP pot arribar a ser determinant, com ha passat en alguns pobles i ciutats, i fins i tot en el mateix Parlament català, a Madrid tots sabem que la cosa és diferent, però el dret a fer-nos escoltar i que s'acostumin a les nostres reivindicacions no el podem desestimar ni deixar perdre. La repercussió és mínima però pitjor és no existir o semblar-ho.

Difícilment els nostres representants arenyencs acabin ocupant un seient al Congrés de Diputats, i ho dic així perquè mai hi ha res impossible, però en tot cas el fet d'anar a les llistes és una declaració d'intencions i de suport a la idea de ser presents en un espai hostil, però real i que ens lliga de mans i peus en molts aspectes.

I els electors hem de donar suport als nostres candidats per fer possible aquest objectiu de ser presents en un lloc on no ens estimen i que voldrien negar-nos. Autoexcloure'ns seria un error, i l'exemple que han donat els nostres diputats d'ERC i Junts tampoc ha estat per engegar coets. És per això que, davant la possibilitat d'emetre un vot favorable a candidats catalans que diuen les coses pel seu nom, animo la gent a votar la llista que integren la Pat i l'Arnau.