dissabte, 22 d’abril del 2023

Posicionament absurd del govern espanyol

La posició espanyola davant de Kosovo la podríem ratllar de ridícula si no fos un tema tan seriós i que afecta a persones que no tenen cap culpa que els dirigents del PP i el PSOE siguin com són. És realment vergonyós! Tots sabem el motiu i per això ens provoca vergonya aliena. Com es pot ser tan estúpid?

Si el PSOE té uns dirigents que pensen d'aquesta manera, què en podem esperar d'ells? Realment el nostre país està passant per un període molt trist tant a nivell espanyol com català. Ni el PSOE a Espanya ni ERC a Catalunya estan a l'alçada que caldria i que els respectius ciutadans es mereixen. No pot ser que es governin només pensant en els seus interessos, i no en la lògica. Això és el que provoca que un país s'endarrereixi respecte a la resta del món.

Quan convé es respecta els drets i les decisions dels altres països, i s'argumenta que els estats són sobirans. També s'exigeix respecte al propi país. Quan interessa defensar una posició, normalment sense arguments, més enllà de lleis i constitucions que semblen inamovibles, llavors ja no hi ha respecte per a res. Per què Espanya serà l'únic país de l'espai Schengen en exigir el visat als ciutadans de Kosovo? Tanta por tenen de comprometre el futur de la sagrada unitat espanyola?

Negar el dret a ser un estat sobirà independent, pel fet que la decisió s'ha pres unilateralment, només s'entén per la por que algun dia Europa acceptés el mateix per a Catalunya. Això és suficient motiu per posar-s'hi d'esquena?

M'imagino que els militants i simpatitzants de PP i PSOE ho aplaudiran, però sense cap argument de pes, més enllà de la por al cos. Els catalans tampoc hem de defensar els kosovars només perquè un dia ens podríem trobar en la seva mateixa situació, sinó simplement pel dret que ells tenen, ara, de ser independents. Per respecte als seus drets. Un argument suficient per decantar la balança.