dimarts, 4 d’abril del 2023

La Justícia i el senyor Trump

La poca confiança de la gent amb la Justícia no és una exclusiva de Catalunya o Espanya, sinó que ho trobem a molts llocs del planeta. Nosaltres ens hem centrat molt amb el Procés i d’alguna manera té una explicació, però si fem l’esforç de deixar de mirar-nos el melic per uns moments ens adonarem que a fora també hi ha motius per escandalitzar-se i reconèixer que la justícia no és igual per a tothom.

Avui em fixaré amb el senyor Trump i els problemes que té amb la Justícia. Si ho examinem de prop i intentem observar la repercussió que té per a la seva persona se’ns plantejarà un dubte: tot l’enrenou el perjudica o el beneficia? Pensant en les eleccions presidencials de l’any vinent, no us sembla que tot plegat li està fent propaganda i li proporciona més admiradors?

A un pobre desgraciat si li cau la Justícia a sobre el deixa planxat, però a un poderós pot arribar-lo a beneficiar. Trump, com tants d’altres, té recursos suficients per enfrontar-se a la Justícia i acabar guanyant, no tan sols judicialment, sinó també políticament.

Aquesta posició tan diferent d’uns i altres fa que arribi un moment que no et fies de ningú, i conclous que els poderosos sempre en sortiran guanyant, i la resta dels mortals haurem d’aguantar el que calgui, tinguem o no raó, haguem o no comés el delicte que se’ns imputa. El món no és just, i no només a casa.