dijous, 22 de desembre del 2022

I encara el clavegueram

El web de Ràdio Arenys treu la notícia de l'aprovació, al Ple del Consell Comarcal del Maresme, d'aquest dimarts passat, del projecte de desviament del clavegueram d'Arenys de Munt cap a la depuradora instal·lada a Canet de Mar. Un projecte que fa massa temps que està empantanegat i que sabem que el govern municipal de la nostra vila s'ha fet un tip d'anar-hi al darrere pels problemes que el funcionament actual ocasiona a la nostra xarxa de clavegueram.

És una llàstima que projectes tan necessaris com aquest, hagin de passar per aquest calvari fins a ser una realitat. Malgrat tot, encara no podem cantar victòria. Certament és una bona notícia, però el procés encara serà llarg fins que el desviament del clavegueram no sigui efectiu.

Com molt bé diu la notícia, el proper pas serà trobar una empresa que es vulgui fer càrrec de l'obra. Tots sabem com està el tema de les obres, i en concret de les obres públiques, amb uns marges de benefici molt ajustats, uns augments de preu dels materials molt destacats, la qual cosa ha provocat en més d'una ocasió que la licitació no aconsegueixi cap oferta, o fins i tot que hi hagi obres que s'abandonin a mig fer.

Hem de creuar els dits i confiar que en aquesta ocasió les coses aniran de manera diferent i que es trobarà qui pugui fer l'obra, amb la màxima rapidesa i que finalment aconseguim alliberar la nostra xarxa de clavegueram i evitar els problemes que des de fa anys s'hi produeixen.

És bo que prenguem consciència de les coses que passen sota terra. És per això que sempre he demanat que es faci més pedagogia, que s'expliquin bé les coses, perquè tothom entengui que sovint hi ha dificultats que es desconeixen i que pot ajudar a entendre quina és la tasca de l'administració, a l'hora de resoldre temes que aparentment serien molt fàcils de solucionar. 

La xarxa del clavegueram de la nostra vila necessita una revisió a fons, i això vol dir destinar-hi molts diners. De moment, si aconseguim que el desviament sigui una realitat ben aviat, hi tindrem molt de guanyat.