dijous, 10 de març del 2022

Vox i PP pacten a Castella i Lleó

Avui hem sabut que Vox i PP han pactat el govern de Castella i Lleó. De fet no ens ha vingut de nou, la qual cosa no significa que no sigui preocupant. Aquest és el futur immediat a Espanya, perquè l'esquerra és incapaç de fer front a la realitat, i la dreta centrada necessita de l'extrema dreta per poder tornar a governar, i no hi té cap tipus d'escrúpol en fer-ho.

Ja sé que l'actualitat de la guerra d'Ucraïna amaga moltes coses i deixa en un segon pla d'altres que tard o d'hora ens afectaran. Ara ho podem veure lluny, perquè es tracta d'una comunitat autònoma amb qui no hi tenim gaire relació, i tampoc no n'esperàvem gaire res de bo, però aquesta és la manera que té la dreta espanyola d'anar fent camí cap a la Moncloa. Ha saltat Pablo Casado, un impresentable, però el seu substitut, el gallec Feijóo, beneeix el pacte amb l'extrema dreta, perquè el que volen és governar, encara que sigui lligats de mans i peus per Abascal.

De fet, els militants i votants de Vox, ho han estat del PP, alguns passant per Ciudadanos. És per això que no ens ha de venir tant de nou. La llàstima és que l'esquerra espanyola, com ja va passar amb Zapatero, segueix cega davant la realitat del nostre país, i es deixa dominar per la dreta, fins i tot quan tenen el govern. L'alternança a Espanya no acaba de ser ben bé això, perquè quan governa l'esquerra, aquests són incapaços de marcar estil, i la por que tenen de perdre els seients, els fa ser massa cauts a l'hora de prendre la iniciativa.

Tot i que Pedro Sánchez va manifestar que el seu govern era el més progressista de la història, una vegada més hem vist com flaqueja a l'hora de posar en marxa una veritable política progressista, i es deixa cohibir per la dreta, que continua manant a Espanya, ja sigui des del govern o des de l'oposició.

Catalunya, té totes les de perdre, perquè el futur en mans de la dreta i l'extrema dreta, encara serà més radical a l'hora de legislar contra el nostre país, la nostra llengua, la nostra cultura. Ja no es tracta de ser independent o no, sinó simplement mantenir els drets com a poble sobirà. El pacte de Vox i PP, és un pas més en la radicalització política espanyola, que fins i tot el Partit Popular Europeu es lamenta. La dreta espanyola no és una dreta plenament democràtica, sinó que està massa esbiaixada cap a l'extrema dreta, amb el que això suposa. No anem bé!