dijous, 3 de març del 2022

Demanen contenidors per evitar la visita del senglar

El nostre govern municipal està de pega. Ja no recordo quants mesos fa que estan al darrere d'una nova concessió administrativa per millorar la recollida selectiva de la brossa, amb el sistema porta a porta, a tot el municipi, i ara es troben que els senglars ho aprofiten per alimentar-se.

L'equip de govern, tot i els consells perquè en les zones on baixen a menjar els senglars, instal·lin contenidors, s'hi resisteix, perquè vol aplicar només el porta a porta, i ja la tenim armada. Sabem, per experiència que els nostres governants locals són molt tossuts, i per això no baixaran del burro. Ho hem patit en altres coses que ja ni tinc ganes de recordar.

El problema de tot és ser massa savi i no voler escoltar ningú. Tot i que està demostrat que el sistema porta a porta és la millor garantia per fer una bona selecció de la brossa, s'està comprovant que en municipis veïns es busquen alternatives que també garanteixin un bon percentatge de recollida selectiva, sense haver d'aplicar el porta a porta d'una manera generalitzada a tot el municipi.

Els vilatans que som obedients i seguim el sistema porta a porta, estem a l'expectativa de veure si finalment es posa en marxa el nou sistema a tota la vila, i els fruits que se'n treuen. Ens preocupa les visites dels senglars, i creiem que amb les batudes no n'hi ha prou. 

La pagesia fa molt temps que pateix la invasió nocturna del senglar, però ara ja ha arribat al nucli urbà, i això afecta a més gent. El fet de deixar la bossa a l'intempèrie, facilita que els animals baixin a menjar. Rebentar una bossa de plàstic els és molt fàcil, i ja s'hi han acostumat.

Considero que l'equip de govern municipal hauria de valorar totes les alternatives per tal de reduir l'impacte de la invasió de senglars a la vila, i no demostrar tant d'orgull a l'hora de prendre decisions que ens afecten a tots. De moment la vila continua bruta i poc cuidada. A veure si es posen les piles i demostren que són capaços de servir bé els vilatans que els varen confiar el govern.