dimarts, 27 d’agost del 2019

Per què no s'accepten els presos polítics?

Ara ha estat VOX qui ha demanat que s'amonesti aquells diputats del Congrés de Madrid que parlin de presos polítics. I per què? Tan mal fa sentir a parlar de presos polítics? Remou la consciència? 
Quan una cosa no és certa, el fet que un altre en parli no és cap problema, perquè està clar que no és cert. És l'altre que s'embolica i diu el que no toca. Allà ell! Però quan fa mal sentir-ho a dir té un significat. No agrada perquè compromet. No agrada perquè no tenen tan clar que no sigui cert. Si nosaltres parlem de presos polítics, els constitucionalistes s'enfaden perquè no tenen tan clar que no sigui així. 
Mai els presos polítics han estat acceptats com a tals per qui té el poder. Sempre són catalogats de delinqüents, així se'ls posa en un sac d'on ningú voldrà salvar-los. Reconèixer-los com a presos polítics és reconèixer que la política que se segueix deixa al marge part de la població. Que el sistema no és del tot democràtic i que políticament es rebutja idees oposades. Aquests dubtes sobre el sistema polític fan mal als ulls de fora, en aquest cas seria Europa. És per això que es dediquen tants esforços per convèncer que no estem parlant de presos polítics, sinó de simples delinqüents.