divendres, 16 d’agost del 2019

La senyora Álvarez de Toledo avança

Sembla ser que des del PP, segons explica la triomfadora de les darreres eleccions generals, la senyora Cayetana Álvarez de Toledo, tenen la intenció de primar els constitucionalistes, els unionistes en front dels independentistes. Volen premiar el mèrit de mantenir-se fidels als principis espanyols i a la llengua comuna.
La notícia no seria rellevant si es tractés d'una tasca de bona fe, ja que no hi ha res de dolent defensar una causa, si no es tracta d'atacar-ne una altra. La lectura que podem fer del missatge d'aquesta senyora és que cal sembrar més discòrdia per aconseguir reduir els independentistes.
Com en tot, també en l'esport, està bé la competència si l'objectiu és millorar i gaudir-ne tots plegats. Que a Catalunya hi hagi qui es dediqui a potenciar el castellà no es pot considerar de cap manera negatiu. El problema que patim a Catalunya és que tots els moviments que provenen de fora, amb el suport de part de la gent de dins, són per atacar el català i el nostre fet diferencial. No cal ni anar a parar a l'objectiu de la independència, sinó simplement aconseguir poder parlar en català a tot arreu. Sí, a tot arreu, també a la policia espanyola, a Catalunya, i als jutjats.
Es veu que a primers de setembre ens explicaran com ho pensen fer. Nosaltres entretant ens malfiem de la seva actitud, perquè en tenim d'altres molt properes, com les que ens té acostumats el ministre Borrell.
Probablement a la senyora Cayetana li hauríem d'explicar que la llengua més primada a Catalunya continua sent el castellà, encara que hi hagi gent dedicada a dir el contrari.