dilluns, 29 de juliol del 2019

Rufián, estratègia o marxa enrere?

Cada dia anem coneixent més irregularitats comeses pel govern de M. Rajoy a través de les clavegueres de l'Estat i de totes les seves institucions. Avui llegia el pagament a "xivatos" dels Mossos amb càrrec als pressupostos de l'Estat, però els darrers dies n'hem sabut més.
Aquesta és la gran diferència entre l'Estat, que controla tots els poders, de manera legal i també il·legalment, i l'administració catalana que no deixa d'estar al servei de la voluntat de Madrid, que s'encarrega de vetar aquelles lleis que no agraden.
Desconcerta l'actitud d'ERC d'aquests darrers dies, i concretament la de Rufián. Algú pot pensar que és una estratègia per enredar els socialistes per després treure la bena independentista, però a molts sembla com si es tractés d'un fer marxa enrere i trair els independentistes que han sortit al carrer a exigir el referèndum. És una estratègia d'ERC per eixamplar la base?
Vivim uns moments que no pots dipositar la confiança en cap dels partits polítics. Avui diuen una cosa i demà en pensen una altra ben diferent. Rufián s'ha enfrontat en manifestacions contràries, pel seu posicionament al Congrés de Diputats, amb una abstenció per afavorir la denominació de Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol. Els radicals més tossuts no li ho perdonen i desitgen demostrar-ho en unes properes eleccions.