dissabte, 11 de maig del 2019

És la CUP el revulsiu que necessita Arenys de Mar?

Segons he pogut llegir les declaracions dels diferents candidats a l'alcaldia en el primer dia de campanya electoral, la seva intenció és millorar el nombre de regidors i regidores al Consistori, i per als que encara no hi són, poder-hi entrar. És lògic que s'encari aquest primer moment amb tota la il·lusió del món. Per això es presenten, oi? Encara que jo els preguntaria: per guanyar i...? Servir el poble o remenar les cireres?
Tots els i les alcaldables han manifestat la seves ganes de ser presents als carrers i demanar als vilatans què esperen d'ells per aquests propers anys. És una llàstima que això no passi sempre i es reservi només per a quan arriben les eleccions, quan necessiten el vot. És una mala praxi. Malauradament hem experimentat que quan governen escolten poc i deixen opinar encara menys.
La tercera de la CUP, la Pat Sillah, va dir que havien estat dos mandats a l'oposició i que ara estaven molt il·lusionats per governar. És possible que a Arenys, com ja passa en altres municipis, el govern sigui presidit o participat per la CUP? Seria una normalitat política, o bé la nostra vila és massa clàssica i la CUP no hi té res a fer?
Continuo pensant que Arenys necessita un canvi i aquest no ha vingut ni de la mà de Junts per Arenys ni d'ERC. Tampoc ICV, ara Arenys en Comú, ha demostrat que provoqués aquest canvi necessari per demostrar que es pot fer política d'una altra manera. Pot ser la CUP la generadora d'aquest canvi que molts desitgem per a Arenys?
Les eleccions municipals del 26 de maig seran renyides, però molts donen per suposat que són cosa de dos, però jo no m'hi resigno. Podem esperar una victòria de la CUP? Això depèn de nosaltres i només de nosaltres.