dimecres, 12 de desembre del 2018

El procés no està estancat, sinó que recula

No em posaré del cantó de C's en la seva activitat al Parlament català perquè ja he dit moltes vegades que amb el seu comportament no es mereixen formar-ne part. De fet deixen ben clar que no els interessa el Parlament, sinó que ells volen una Espanya única amb un sol parlament, el Congrés de Diputats, i un sol govern a l'Estat. Només així es pot entendre la seva poca educació i el comportament poc ètic que caldria esperar d'uns diputats electes.
Dic que no em poso al seu cantó, però entenc que el president Torra hi té una bona part de culpa. Els culpables són ells i ho són des d'abans de prendre posició el president Torra, però aquest ha provocat una situació molt més crispada fins al punt que ha situat els independentistes a un mateix nivell que l'extrema dreta i els unionistes. 
No són tots els independentistes els que fan bretolades i tanquen el pas de les autopistes o bé obren les barreres dels peatges, però fan que es posin tots al mateix sac. 
Els darrers dies el procés ha rebut una patacada important, i ha tirat per terra tots els valors que varen presidir les diferents manifestacions de l'onze de setembre des de 2010. Tots en tenim una mica de culpa, però quan és el president del país qui es comporta arrauxat, provoquen la gent i animant al desordre, els resultats són molt negatius per a les justes aspiracions del poble.
No he seguit el debat d'avui al Congrés de Diputats, però pel que m'han comentat, ha estat llastimós. Fins fa poc ens defensàvem amb el nostre assenyat comportament, però ara ja no tenim excusa i els nostres anhels resulten molt més complicats, per no dir impossibles.