diumenge, 16 d’abril del 2017

Més enquestes per anar fent bullir l'olla

Les darreres enquestes presentades per La Vanguardia mantenen els 62 escons a Junts pel Sí, però amb una pujada d'ERC a costa del PDECat. Tot i la baixada de la CUP, de 10 a 6, es mantindria la majoria absoluta dels independentistes, ara, però pels pèls.
Llegint els moviments dels diferents partits es pot dir que el PP recupera tres escons a costa de C's, i Catalunya Sí que es pot creixeria a costa de la CUP i una vegada més del PSC. Aquests no aconsegueixen reprendre el vol i molt em fa pensar que és per culpa de les jugades d'Iceta que ha heretat la Puta i la Ramoneta de l'antiga CIU.
El mea culpa d'Iceta i el "no tornarà a passar" de l'altre dia a can PSOE és molt fort, i dóna a entendre que és un fals que diu les coses que interessen escoltar a cada lloc, però que pel que fa a Catalunya ja no compten. Aquest llançar la tovallola no els pot fer créixer més enllà de l'àmbit espanyol, i demostra una vegada més que el seu paper a Catalunya s'ha acabat, col·locant-se al mateix nivell i punt de partida del PP i C's.
El Parlament català serà cosa de quatre i les engrunes per als altres tres. El paper que ha jugat la CUP aquesta legislatura els fa ser els menys representats, però probablement continuïn tenint la clau del desenllaç final del país. Tot plegat un joc que sembla no tenir fi, i que a molts ja ens comença a cansar.