dilluns, 20 de juny del 2016

Mentir en campanya és menyspreable

Que un líder polític arribi al punt de mentir i enganyar la ciutadania per tal de guanyar vots és menyspreable i diu molt poc de la persona que pretén governar el país. Em direu que tots els polítics enreden, però una cosa és exagerar en les promeses i una altra de molt diferent és mentir descaradament per guanyar-se la gent.
Albert Rivera no té cap tipus de credibilitat quan se'n va a Sevilla a mentir sobre Catalunya. Hi ha alguna persona que no pugui viure en castellà a Catalunya? I encara diria més: Es pot viure únicament en català a Catalunya? Si som sincers convindreu amb mi que Rivera menteix i ho fa per arreplegar vots dels enfurismats per Susana Díaz.
La presidenta socialista andalusa critica els catalans a Andalusia perquè sap que és la millor manera de comptar amb aliats. Anar en contra dels catalans dóna vots. Els populars catalans també utilitzen la mateixa tàctica, però no s'adonen que a dins de casa això no funciona igual.
El que no li podem dir a Rivera és que s'hagi canviat de jaqueta. El seu partit, i ell el primer, va néixer per atacar el català des de Catalunya. Ara ho fa des de fora, encara que els seus companys de partit que es mouen per casa ho dissimulen una mica més.
S'ha de dir que si en aquestes eleccions els catalans ho tenim complicat per l'esquerra, no ho tenim més fàcil per la dreta. Qui ens defensarà millor? Qui ens promet un referèndum, sabent que cap força política espanyola ho permetrà? Qui ens parla d'una modificació de la Constitució, quan el seu mateix partit, on té més força, ens acusa d'insolidaris? Qui defensa el referèndum, però des de fora aparca el corredor del Mediterrani? Ens queden poques opcions i en cap cas podrem refiar-nos de qui ha governat amb majoria absoluta i atacant-nos des del primer dia.