divendres, 3 d’octubre del 2014

L'Església catalana en defensa de les llibertats dels pobles

Una vegada més l'Església catalana es posiciona a favor del dret a decidir, de no limitar les llibertats dels pobles. Una posició que per a molts espanyols deu semblar un crim, acostumats com estan amb la Conferència Episcopal Espanyola.
No sé si Rajoy i la Soraya demanaran al Fiscal que analitzi aquestes declaracions per si les considera delictives. Aquesta és la funció que assumeix des d'ara el govern espanyol, amb la idea de mantenir-se ferm amb la seva posició, per orgull de classe. De sentit del ridícul no en tenen, i per això no hi veuen cap perill.
Tothom parla del trencament del front sobiranista, fins i tot la vicepresidenta del govern espanyol confia que està a punt de produir-se, i amb ell la victòria de la raó del govern espanyol i el seu Tribunal Constitucional.
Aquí també ho estem seguint amb certa intranquil·litat. La història ens recorda que els catalans hem estat incapaços d'anar junts a reivindicar els nostres drets. El que està passant aquests dies és força extraordinari, però caldria normalitzar-ho.
La posició del president no és fàcil i la pressió d'ERC pot esdevenir fatal per als nostres interessos. El president Mas ja té enganxat a Duran que li està fent la guitza contínuament, i caldria que en Junqueras s'adonés que sense Mas, no hi té res a fer. ERC ha de jugar un paper bàsic en la lluita per aconseguir votar en la consulta, però necessita el suport i lideratge de CDC. Si té un atac d'orgull, li pot sortir molt car.

1 comentari:

xavier masgrau ha dit...

Me n'alegro que el clergat català es posicioni a favor del dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble. De totes maneres, haurien de dedicar tots els seus esforços a fer entendre als seus correligionaris de la Conferència Episcopal Espanyola que la unitat d'Espanya no és "sagrada". I que els diners que reben dels feligresos no vagin a emisores de ràdio i cadenes de TV de l'extrema dreta espanyolista que, en les tertúlies, sembren odi i incomprensió envers el pacífic i democràtic procés català. Que dediquin els diners que reben a eradicar la pobresa i a salvar les ànimes en comptes d'atiar el foc entre pobles germans.