dimarts, 14 d’octubre del 2014

Herrera és un barrut o un inconscient

Avui és un dia per criticar els partits polítics catalans que hem anomenat sobiranistes, entre els quals potser equivocadament hi hem situat ICV. Tinc amics que militen en aquest partit i us asseguro que són independentistes, però el partit que els agrupa i representa no està passant pels millors moments. La por a quedar relegat per altres forces polítiques els ha fet copiar CIU amb 'la puta i la Ramoneta', volent acontentar tothom per no perdre vots, però no acontentant a ningú. En aquest cas sembla que ERC i les CUP tenen una visió més intel·ligent i de consens.
Herrera no s'apunta al succedani de consulta del 9N, no assumeix cap responsabilitat i diu que tot això ho hem de solucionar el poble, amb la nostra actuació. Té la barra de demanar-nos una vegada més que sortim al carrer a solucionar allò que ells com a representants polítics no saben fer i es limiten a donar les culpes als altres. Amb això penso que ICV està cavant la seva tomba definitivament.
El president Mas és valent i dóna una sortida a la prohibició de continuar amb la consulta a la que ens va convocar. Molts pensaran que l'alternativa no és bona. A mi no m'agrada i no l'hauria desitjat mai. Aparentment és una votació descafeïnada sense cap valor significatiu, però de la mateixa manera que Herrera demana unió al poble català per sortir al carrer, jo també penso que ICV i altres partits polítics haurien de deixar de banda les picabaralles partidistes i continuar junts en defensa del dret a decidir dels catalans, a no ser que fins ara tot hagi estat una pantomima.
La nova consulta tindrà sentit i valor si els partits polítics, els que diem sobiranistes, es posen d'acord en defensar-la, sense oblidar que al darrere hi ha molt més feina a fer, de fet hi ha el més important.
No m'agrada la solució, però tampoc no tinc prou elements ni informació per defensar una alternativa, i el posicionament actual dels partits polítics no em demostra que ells ho tingui gaire més clar.
ICV demana que sortim a votar. Ja ho farem, i ho farem amb una papereta als dits. Per què no ens deixen que hi hagi l'urna a punt? Insisteixo: cal la unió de les forces polítiques si no volen que els ciutadans els culpem del fracàs. No és només l'equip de govern el que està al nostre punt de mira.