diumenge, 21 de maig del 2023

Parlem de la residència municipal

En campanya electoral tots les formacions polítiques que volen entrar a l'Ajuntament estem fent un seguit de promeses, la majoria de les quals resulten repetitives i cansen a la majoria dels vilatans. Són promeses que s'han fet any rere any i que no s'acaben de materialitzar. No ens cal fer grans invents, perquè cada quatre anys ens adonem que tot allò que s'havia promès, o gairebé tot, està per fer.

No és estrany, doncs, que cada vegada siguin més i més les persones que han perdut la confiança en els polítics i vegin en les promeses un conjunt de paraules buides que no porten enlloc. És per això que les persones que hem decidit presentar-nos a les eleccions hem de tenir-ho en compte. En primer lloc hem d'evitar prometre allò que sabem que no podrem fer, i després tenir molt clar què estem dient que volem fer, perquè l'endemà de la presa de posició, qui estigui a govern ho comenci a planificar i posar-ho en marxa, i qui es quedi a l'oposició ho tingui molt present per recordar-ho cada dia fins que s'encarrili la feina.

Parlant amb les persones, a peu de carrer, tot lliurant els nostres tríptics explicatius, et comenten tot allò que fa temps que està encallat i que no hi ha manera de solucionar-ho. No sempre es tracta d'actuacions impossibles, sinó més aviat és qüestió d'oblit, per deixadesa o perquè es prioritzen accions més vistoses.

L'Ajuntament de la nostra vila compta amb una residència geriàtrica de gestió municipal amb mancances. Ens han arribat elogis al tracte humà i bona feina de les treballadores del centre, i això ens reconforta, però no passa el mateix amb les condicions de l'equipament, amb projectes encallats, i la despesa inútil que s'hi ha fet i que no resol una de les necessitats més urgents, com és la d'ampliar l'oferta de places atesa la demanda actual.

Sigui qui sigui qui assumeixi la responsabilitat de governar els propers quatre anys, ha d'entomar aquest tema i donar-li la millor solució. Estem parlant d'una tasca necessària per donar resposta a un col·lectiu de la nostra vila que no pot permetre's el luxe d'esperar més temps. Tingueu la completa seguretat que si la CUP entrem a l'Ajuntament amb prou força com per incidir en la política del proper mandat, aquest tema no continuarà aturat, sinó que treballarem per recuperar tot el temps perdut fins ara, i donar la resposta que els nostres vilatans ens demanen insistentment.