dijous, 9 de desembre del 2021

També el dret dels vacunats

Avui he llegit una informació sobre uns negacionistes del COVID que es negaven a ensenyar el comprovant d'estar vacunats, en una granja de Mataró. Ho justificaven que no se'ls podia demanar perquè era informació confidencial. Al final hi va haver d'intervenir la policia local, encara que varen voler que quedés constància tot escrivint al llibre de reclamacions.

Es pot escriure molt sobre la bondat dels negacionistes, i la raó o no que poden tenir per voler-se vacunar, i ho deixo al seu criteri, però el que no es pot discutir són les conseqüències de no ser vacunats, quant a les relacions amb la comunitat. Si el govern, amb més o menys raó dictamina que només es pot entrar en un bar o restaurant si s'acredita haver-se vacunat, els propietaris de l'establiment estan obligats a demanar-ho i no deixar entrar ningú que no ho estigui.

Per aquests negacionistes els hi diria que les mesures aplicades no són cap invent del nostre país, sinó que es practica en molts altres països, i es fa de manera molt determinant, sabent, els propietaris dels establiments, que una infracció sobre aquesta directiva, els pot comportar una sanció.

Tothom és lliure de fer el que vol, si no perjudica els altres. No voler-se vacunar és una opció, però després s'ha d'atendre a les conseqüències. El que no seria just seria permetre que els no vacunats posin en perill les altres persones. Vivim en una societat on hi ha drets i deures, i si es pren una decisió que, en aquest cas, és avalada per les autoritats sanitàries, no només del nostre país, aquesta s'ha de fer complir, i que no ho faci se l'ha de sancionar.

La tasca dels treballadors dels establiments que els toca fer el control de vacunació no és fàcil. Penso que, per sentit comú i respecte a la persona, els ho hem de posar fàcil.