divendres, 10 de desembre del 2021

La llengua no es toca!

Avui centenars de persones s'han manifestat davant de l'escola Turó del Drac, de Canet de Mar, contra la sentència del TSJC que obliga a fer un 25% de les classes en castellà, al curs de P5, on una família ho ha demanat.

N'hem parlat molt i en continuarem parlant durant molts anys, perquè Espanya no ha paït mai que Catalunya tingui una llengua pròpia i fa tot el possible per denigrar-la i intentar que desaparegui. La política d'immersió lingüística va ser aprovada amb una majoria de vots, i ha funcionat correctament, en teoria, perquè a la pràctica són molts els professors que fan les classes en castellà, sobretot en zones de concentració de famílies castellanoparlants.

Mitjans de comunicació espanyols, jutges i partits de dretes han buscat sempre com desafavorir el català, inventant-se històries, mentint i enganyant la població espanyola que es creu que a Catalunya menystenim els que parlen castellà.

Fa uns dies que va sortir en una conversa, que el País Basc s'havia quedat amb el Concert econòmic, i Catalunya amb la llengua. Això segon s'ha posat sempre en qüestió, i ens hem fet un tip de lluitar per reivindicar el nostre dret a parlar amb la nostra llengua, no només a casa, sinó també als jutjats, al carrer, a les institucions ubicades a Catalunya. 

Ens farem grans i el problema subsistirà. No podem dir que sigui una batalla perduda, sinó que és una batalla constant i que no s'acaba mai. Sempre a la defensiva, barallant-nos contra la mentida i l'odi dels partits polítics espanyols.

La llengua no es toca! és un eslògan que hem de tenir molt present i defensar-lo amb totes les nostres forces. No serà fàcil, però ho hem de fer, i nosaltres hem de posar esforç de la nostra part. Hem de parlar en català amb tothom que ens entengui, encara que ens responguin en castellà. Això no és ser mal educat, sinó ensenyar que les dues llengües poden conviure, mai una llengua per sobre de l'altra.