dimarts, 2 de novembre del 2021

La cimera de Glasgow

Tots els ulls estan posats en la cimera de Glasgow on s'han reunit els presidents o primers ministres de gairebé tots els països, per posar-se d'acord en les mesures a prendre per combatre els efectes del canvi climàtic.

No fa tants anys, el que llavors era president del govern espanyol, el senyor Rajoy, assegurava que un seu cosí, molt entès, li comentava que això del canvi climàtic era una beneiteria, i que no li havíem de fer cas. Una mica com allò de l'altre expresident del PP, el senyor Aznar, quan afirmava que ningú li havia de dir si podia beure alcohol i conduir.

Els fets ens han demostrat que el canvi climàtic és una realitat i que el futur del planeta està en perill si no hi posem remei. S'han de prendre mesures contundents perquè els nostres fills i nets puguin viure en unes condicions de vida mínimament sanes.

Avui, els comentaris que llegia, semblava com si els líders reunits a Glasgow eren molt conscients de la situació, i que s'anaven posant d'acord. Per altra banda també des de Rússia o la Xina, que no hi són presents, han fet saber que estan disposats a frenar el canvi climàtic, encara que potser allargant-ho en el temps.

Tot fa pensar que de Glasgow en sortiran amb la lliçó apresa i amb molts deures per fer. Caldrà veure si tothom compleix amb aquests deures, i que els acords d'aquests dies no siguin paper mullat, com en moltes ocasions ha passat.