dissabte, 7 d’agost del 2021

Poca simpatia de la resta d’Espanya

Més de la meitat dels espanyols està en contra dels indults als presos polítics catalans, segons un sondeig. De fet a mi em sorprèn que no siguin més ja que la manipulació de la informació que ha rebut la població espanyola no pot produir res més que rebuig a una decisió com la que va prendre el govern de Pedro Sánchez.

Si dia rere dia reps informació que et parla de la dolenteria dels catalans, que només pensem en nosaltres mateixos, que tot ho trobem malament i que odiem la resta d'espanyols, no és estrany que puguin pensar que no ens mereixem el perdó, sinó el càstig etern. La llàstima és que no ens deixin marxar, ens desterrin i no vulguin saber res de nosaltres. Què ho fa?

És el poder, la dominació la colonització i el treure'n el màxim de profit dels rendiments que puguin obtenir del funcionament de l'economia catalana. No hi ha dubte que si fóssim pobres no passaria el mateix, però la riquesa és perseguida.

Nosaltres tampoc no ho hem sabut explicar. A vegades ens comportem una mica repel·lents i és normal que entre la informació que reben, sempre interessada, i el que puguem manifestar nosaltres, ajudi a tenir poca simpatia i a desitjar-nos el pitjor.

La solució passaria per trobar seriosament l'encaix i això només pot estar a mans dels polítics que dirigeixen la nació i la seva capacitat per objectivar la situació i ser honest en els plantejaments. Els interessos partidistes no ajuden, i això fa que el catalanisme sigui moneda de canvi en els enfrontaments entre els partits polítics que s'alternen en el govern.

Avui llegia que el govern català està d'alguna manera ajornant les passes per tornar a insistir en la independència, motivat pels fons europeus i també deien, per l'interès en organitzar l'olimpíada d'hivern, que necessitarà l'ajut del govern espanyol. M'imagino que això no agradarà a alguns, que voldrien reprendre el camí cap a la independència per oblidar-nos de la pressió que patim de l'Estat espanyol.