dijous, 19 d’agost del 2021

Els jutges en saben més que els nostres polítics?

El TSJC ha dit que no i ha tombat la intenció del govern català de prorrogar una setmana més el toc de queda de gairebé 150 municipis catalans. Finalment només en seran uns 19, un d'ells molt a prop de casa: Arenys de Munt. 

Cal entendre que els jutges saben què fan i que hi entenen més que els membres del govern, sinó no tindria sentit que tiressin enrere mesures previstes per reduir el risc de contagi a casa nostra. De fet, entendre tot això resulta molt complicat, i no saps gaire en què es basen a l'hora d'acceptar o no unes mesures preventives, estrictament sanitàries, s'ha d'entendre. 

Diuen que és per preservar els nostres drets, però a mi em fa una mica de gràcia, perquè no és precisament un detall gaire propi de la majoria de jutges i tribunals judicials del nostre país. Més aviat ens priven de drets elementals, amb l'excusa de la Constitució, que per a ells és sagrada.

Precisament la setmana vinent necessitava fer una declaració d'autoresponsabilitat per poder sortir de casa abans de les sis del matí. Ara ja no ho haurem de fer, però tot i així mantinc el dubte sobre l'encert o no de la decisió presa pel Tribunal.

Sí que em volia referir als problemes que s'han produït a diferents poblacions on no hi havia toc de queda i que s'hi concentraven grans quantitats de persones i de manera poc civilitzada ni respectuosa vers els residents habituals del lloc. La gestió d'aquestes aglomeracions no ha estat bona i hi ha hagut moltes queixes per part de les autoritats locals que no tenen els mitjans per resoldre el problema. El nostre país s'ho ha de fer mirar una mica, perquè sembla que tothom es veu amb cor de gestionar la vida pública, però a l'hora de la veritat hi ha moltes mancances i incapacitat per resoldre-ho. No sé si això dona més força als jutges a l'hora de decidir prendre les resolucions al marge de la voluntat política, creient que ells sí que ho saben fer bé, i poden suplir aquesta incapacitat manifesta dels nostres polítics.