diumenge, 31 de gener del 2021

Ratllant la ridiculesa

No sabia si riure o plorar, però he trobat molt ridícul el reclam del PDeCAT sobre el vot útil. Cada vegada que hi ha eleccions surt el tema del vot útil. És una manera de demanar a la gent que et votin perquè el seu vot serà útil, a diferència si ho fan a altres, però aquesta vegada no podria ser més curiós. 

Ara resulta que un partit que té moltes probabilitats de no entrar al Parlament, per no aconseguir el mínim del 3%, demana el vot que considera vot útil. Jo més aviat hauria dit que era inútil que es presentessin i que perjudicava més els interessos d'altres agrupacions semblants, sense que ells en poguessin treure rèdit, però resulta que no, es veu que votar-los és convertir el nostre vot en útil. I això ho demana qui va ser president de la Generalitat.

Les campanyes electorals cada vegada són més penoses i ridícules. No en tenim prou en haver d'aguantar els polítics durant quatre anys, estiguin al govern o a l'oposició, que cada quatre haguem d'escoltar discursos buits de continguts, plens de falses promeses i encara que et diguin que si vols ser útil, els ha de votar a ells. Ho necessiten per no quedar despenjats del tot!

No sé si aconseguiran entrar al Parlament, però en tot cas em sap greu per persones com Andreu Mas-Colell, a qui respecto i valoro moltes de les seves aportacions, però penso que estan confonent les coses. La ciutadania no necessita aquestes disputes fratricides que no porten enlloc, i que en tot cas beneficien altres forces polítiques molt a les antípodes seves.

Si mai he cregut en el vot útil, penso que aquesta vegada, el reclam publicitari del PDeCAT fa riure, per no plorar, i els desitjo molt sort, que no sé si es mereixen, i en aquesta tessitura hi podem col·locar molts altres partits polítics que entren en la baralla.