dimarts, 7 de gener del 2020

La crispació de la dreta

La crispació de la dreta i l'actitud de la JEC podrien ser dos dels exemples que l'Espanya no va bé. Dos exemples d'un estat de salut malaltís de la democràcia a Espanya. No es tracta d'opinions i arguments, sinó de mala educació, insults i grolleries, per una banda, i de joc brut per l'altra.
El que s'ha pogut veure dels tres partits polítics de la dreta espanyola és molt trist. No es tracta d'observar argumentacions diferents que es defensen amb una base democràtica, sinó d'un mal perdre i poc respecte a l'adversari.
Ho hem comentat molt aquests dies perquè no ha estat una intervenció en un ple en concret, sinó la repetició en cadascuna de les sessions plenàries, eixamplat a través de les xarxes socials i amb l'ajuda de la premsa groga espanyola. 
Pedro Sánchez ho tindrà molt difícil, ja que el pacte per aconseguir la presidència és molt feble i té tota la cavalleria extremista en contra, i els independentistes a l'aguait. No s'hi podrà adormir, i li convé prendre decisions molt clares i sense els dubtes a què ens té acostumats. Si pretén acontentar tothom, fracassarà. S'ha de decantar per una banda i defensar els seus arguments sense dubtes, amb energia i clarividència.
L'esquerra a Espanya ha fallat per por a ser massa dràstica, cosa que no ha succeït quan ha governat la dreta sense majoria absoluta. Ara el PSOE té l'oportunitat d'acabar de deixar en evidència la dreta extrema i dedicar-se a millorar les condicions socials d'una bona part de la població. La dreta no li ho perdonarà tant si ho fa com si no, per la qual cosa s'hi ha de fer i obrir els camins que la dreta ha anat tancat darrerament.