dissabte, 28 de juliol del 2018

No ens deixen veure els nostres polítics, però sabem que hi són

L'anunci d'un eclipsi de lluna si més no serveix perquè prestem una mica més d'atenció als astres, a tot allò que tenim més enllà del nas, al misteri de la vida més enllà de l'obra humana i que a Catalunya des de fa mesos es concentra en el procés i les seves conseqüències. No sé si els nostres presos la varen poder contemplar, però els de casa sí que ho férem, ja fos des de Tavertet o des d'Arenys de Mar, a la sorra de la tercera platja.
És cert que la tecnologia ens acosta la imatge que em prou feines podem observar al natural, però de ben segur que ens agrada més poder dir que hi hem estat i l'hem contemplada, que no pas mirar-la a la primera pàgina del diari.
Avui ja corre per les xarxes la possibilitat d'inscriure't a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona. Cada any diem que serà el darrer any, però tots sabem que tenim onzes de setembre per aturar un carro. El resultat de les mateixes és qüestionable, però a dins del cor tenim clar que hi ha unes persones innocents que estan privades de llibertat sense judici, de manera injusta i per culpa de la repressió i venjança de l'Estat espanyol, amb el beneplàcit de C's, PP i PSC.
Ahir contemplàvem la lluna eclipsada i el planeta Mart que l'acompanyava, i jo pensava que encara no hem estat capaços de fer res tan bell com la pròpia naturalesa, ans al contrari, hem fet molt per desgraciar-la.