dissabte, 2 de juny del 2018

Sense Bíblia ni crucifix!

Avui han pres possessió dels seus càrrecs els consellers de la Generalitat i també el nou president del govern espanyol. Tot això ha passat i jo no ho he pogut seguir. De fet no ha estat cap novetat, però sí que m'ha cridat l'atenció un twit que he llegit a mitja tarda, crec. Un diari digital escrivia com a gran notícia el fet que el president del govern no havia jurat, sinó promès el càrrec, i ho havia fet sense Bíblia  ni crucifix. Gran notícia!
No he acabat d'entendre on era la gran notícia, a no ser que la mentalitat del país encara sigui la del segle passat. Potser tenia sentit pel fet que tot és depenent una cosa de l'altra. De la mateixa manera que la justícia no és independent de l'executiu, tampoc ho és, o ho era, la política de la religió.
Com a creient em fa més nosa que servei la barreja entre religió i política, entre fe i poder. M'agradaria pensar que som molts que tenim la mateixa opinió, i que no ens representa cap notícia rellevant el fet que en una presa de possessió d'un càrrec públic no hi hagi ni Bíblia ni crucifix, sobretot tenint en compte que l'Estat espanyol es defineix com a laic. L'altra cosa és com actua i quin poder encara té l'Església sobre segons quins polítics.