dimecres, 30 d’abril del 2014

El govern municipal d'Arenys no és ni transparent ni participatiu

En el Ple municipal celebrat ahir dimarts es va posar novament de relleu la manca de transparència de l'equip de govern municipal i la poca voluntat participativa. Per segona vegada en poc temps la regidora socialista presenta a aprovació un pla sectorial sense haver-se treballat suficientment amb les persones implicades ni amb els grups municipals.
Aquesta manera de treballar és la forma més natural d'aquelles persones que no es creuen de veritat la participació de la ciutadania a l'hora de planificar i elaborar els plans sectorials que han de regir en benefici de la col·lectivitat. No n'hi ha prou en tenir una regidori
a de participació si quan es redacten plans de civisme o d'igualtat de gènere, no s'obren les portes a la participació dels vilatans. Si a més es compta amb majoria suficient per aprovar-ho en Ple, tampoc es té en compte els grups municipals.
En relació als grups municipals no tinc suficient informació per afirmar que han estat exclosos de la seva elaboració, però d'això se n'han queixat. D'ignorar la població sí, perquè no he vist cap convocatòria per poder participar en l'elaboració dels darrers plans.
Que ningú pressuposi que els grups municipals de l'oposició sí que tenen interioritzada la transparència i la participació. Si més no els grups que en algun moment han estat al govern del municipi, tampoc han brillat per la seva aplicació. Amb això vull dir que no es tracta tant de la crítica que pugui fer un grup polític determinat, sinó dels fets, i de moment el govern del nostre poble no ho ha posat en pràctica. És una llàstima! una altra oportunitat desaprofitada.