diumenge, 23 de desembre del 2007

Dona i Nova Ciutadania, dos projectes en marxa

Dues de les noves regidories de l'actual govern municipal comencen a donar els primers fruits. La regidoria de la dona compta des d'aquesta setmana amb una agent d'igualtat, amb l'objectiu de treballar pel foment de la igualtat de gènere a la nostra vila, a través de l'anàlisi de la situació actual i la programació i implementació de polítiques de gènere.
Es tracta de sensibilitzar i donar formació en la consciència de la igualtat d'oportunitats entre home i dona, en la política municipal i en la vida social de la nostra població.
Arenys de Mar és un dels 60 municipis que s'ha adherit al programa d'agents locals d'igualtat 2007-2009, un projecte creat per la Diputació de Barcelona i conveniat amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera es configura una xarxa local d'agents d'Igualtat a la demarcació de Barcelona, uns professionals especialitzats en l'àmbit de les polítiques públiques d'igualtat de gènere.
El govern municipal aposta per una política clara per aconseguir garantir les condicions necessàries que permetin a dones i homes gaudir d'un desenvolupament social, polític i econòmic, i a participar en la seva configuració des de totes les esferes, públiques i privades, de manera equitativa.
La segona regidoria és la de Nova Ciutadania, que des del primer dia de govern ha treballat per dur a terme un projecte d'acollida als nouvinguts, per tal de fer més fàcil la seva integració a la nova realitat social, donant a conèixer quins són els seus drets i les seves obligacions.
Durant aquests primers mesos del mandat municipal, s'ha realitzat un treball de diagnosi de la realitat arenyenca a l'entorn dels nouvinguts, que permetrà, en els propers mesos, posar en marxa el pla d'acollida.
Es tracta de dues regidories amb un pressupost molt baix, però que amb el suport de les entitats supramunicipals inicien una nova experiència a la població, analitzant, treballant i aportant solucions a uns fets i realitats que no es poden deixar de banda.
Són dues petites mostres del treball que, sense fer massa soroll, van conformant una nova realitat, i definint una nova política local, d'acord amb els canvis socials i les necessitats reals.