dissabte, 26 de desembre del 2020

Hongria no s'ha pogut esperar

Havien quedat que tothom començaria demà, tots a l'hora per demostrar que estem i anem junts, però ni en això ha estat possible. Fa molt temps que la Unió Europea no acaba de rutllar, i una mostra en seria el fet que la Gran Bretanya n'hagi sortit. De fet mai han estat del tot integrats, se'ls nota que els agrada anar a la seva. Però no són els únics.

De fet la Unió Europea s'ha quedat a mitges. No acaba de ser una unió i, tot i que cal trobar-hi fets positius, no acaba de quallar. Hi ha molts països que no accepten la dependència d'un exterior. Espanya n'ha tret molts beneficis, però l'orgull espanyol és molt fort i en més d'una ocasió ha demostrat que preferiria ser-ne fora.

Hongria ja fa temps que dona la nota. Ha estat, junt amb Polònia, qui ha posat en perill l'ajut Europeu per a reactivar l'economia de països com Espanya, que anem justets. Ho ha fet perquè s'ha qüestionat la llibertat de drets dels seus ciutadans. És evident que la democràcia hongaresa té moltes mancances i que Europa no sap com fer-ho per condemnar-ho, sense que passi res. 

Ara, tampoc Hongria ha volgut ser solidària amb la resta de països de la Unió Europea, suposo per demostrar que ningú de fora els ha de dir quan i com han de fer les coses. En això se senten forts i saben que no els pot passar res, perquè en coses més importants s'hi han posat d'esquena i qui dia passa any empeny.

Demà començarà la campanya de vacunació a la resta de països de la Unió Europea, i veurem com s'allargarà. Tothom confia que amb la vacuna tornarem a la normalitat, si més no a una normalitat més suportable, però som conscients que no serà d'un dia a l'altre. Jo em pregunto... Podrem celebrar Sant Joan?