dissabte, 7 de desembre del 2019

Tots pendents d’ERC i les negociacions amb el PSOE

Els Comuns tenen molta pressa en assegurar el pacte de govern entre PSOE i Podemos, i és per això que demanen a ERC que prioritzi el pacte del progrés atès el perill que la dreta acabi donant suport als socialistes per evitar el pacte d'esquerres.
Els Comuns estan a favor del referèndum, però entenen que ara el que s'ha de fer és donar suport al nomenament de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, i després continuar treballant conjuntament per trobar una solució al conflicte de Catalunya i el seu encaix a Espanya. La seva idea és que mai un govern de dretes serà més favorable a Catalunya que un govern fruit del pacte dels partits progressistes.
ERC no té un paper fàcil, perquè tots hem vist com actua el PSOE amb Pedro Sánchez al davant. El seu discurs s'adapta a les necessitats de suport i va d'un sentit a l'altre, des d'amenaçar-nos amb l'article 155 a voler asseure's a la taula per negociar unes millores en el tracte a Catalunya. Aquest anar d'un cantó a l'altre no és cap garantia que després de cedir en puguem treure cap benefici. ERC té por que un fracàs en els seus moviments serveixi per fer avançar JxCat, que es manté més inflexible.
Com podem veure es tracta d'un joc de partits polítics que prioritzen els seus resultats al benefici que Catalunya en pot treure com a país.
És clar que si juguem el partit amb Espanya, hem de decidir-nos per allò que pot ser menys dolent, conscients que ningú ens estima prou com per donar-nos tot allò que demanem i que hem arribat a exigir. L'altre opció és no jugar i mantenir-nos ferms en els nostres principis i voluntats. En una i altra opció cal tenir les idees molt clares i configurar el camí a seguir. Ja portem massa temps estancats i el nostre país no s'ho pot permetre.