dissabte, 23 de novembre del 2019

Quin serà el paper de C’s al Parlament català?

C's continua sent el grup parlamentari més nombrós al Parlament català, el partit polític que va guanyar les eleccions. Ara que C's, a nivell espanyol ha passat de 57 a 10 escons al Congrés de Diputats, què passarà a Catalunya? Obtindran una davallada similar en les properes eleccions autonòmiques, o es mantindran a dalt, com a una excepció dins del panorama espanyol? 
De fet C's va néixer a Catalunya amb un objectiu molt clar: atacar la singularitat catalana en llengua, cultura, drets i història. Després varen anar a Espanya, però el motiu de la seva aparició era treballar a Catalunya l'enfrontament entre ciutadans, per raó de llengua, cultura i procedència. És per això que no seria estrany que, amb intel·ligència, poguessin mantenir-se forts al Parlament català.
Quin és l'adversari més perillós que els pot defenestrar com al Congrés? Sense cap mena de dubte és el PSC. Són els socialistes que poden acollir els votants desencisats de C's, alguns dels quals són antics votants socialistes. No són els partits independentistes els que els poden fer mal, i és per això que tenen una missió molt clara si no volen acabar desapareixent.
En aquesta línia, seria normal veure com els atacs de C's es dirigeixen cap al PSC, per evitar aquests usurpació de vots o, com deia abans, recuperació de vots socialistes. El pacte de PSOE amb ERC, perquè aquests s'abstinguin en la votació per a la presidència estatal, pot ser una bona excusa per atacar els socialistes, sobretot pensant que per a C's, ERC són molt dolents i posen en perill la sagrada unitat d'Espanya.