dilluns, 5 de març del 2018

L'acord turístic amb Berga passa a Canet

Vull creure les paraules del regidor de Turisme de la vila, i pensar que la proposta d'acord entre els municipis de Berga i Arenys de Mar no era substancial i que no ens hem deixat perdre res de bo, i que a més, el regidor té una altra carta amagada que ens ensenyarà aviat, i que serà la bicoca.
Segons el mediador, el cap de llista de la CUP, a l'oposició, el regidor d'Arenys no va mostrar cap tipus d'interès en la proposta i per això la va desestimar. Ens agradaria conèixer quina era aquesta proposta i per què ha interessat a Canet de Mar. Encara més, ens agradarà que ens expliquin en què consisteix aquesta proposta turística municipal que es basa en la qualitat i la cultura.
Ara podria començar a fer un llistat de coses que s'han deixat de fer o no han tirat endavant, al meu entendre per deixadesa. No sempre és culpa del govern de torn, sinó que també els vilatans hi tenim la nostra part de culpa.
El pitjor que pot passar és que vagis de fart o de llest i et deixis prendre les ocasions pels municipis veïns. L'alcaldessa diu que no, però la sensació que jo tinc és que les poblacions veïnes, poc a poc, ens van deixant al darrere. Continuo pensant que el pes comercial d'Arenys ha perdut en els darrers anys, com ja ho va fer l'industrial i l'agrícola. Encara recordo la picabaralla per l'empresa que es volia instal·lar al port, a l'antiga llotja del peix. Com es podia permetre si ja estava emparaulada amb els pescadors d'Arenys! Algú ha vist res?
No pretenc dir que les coses que es deixen de fer són millors que les que ens diuen que faran, sinó que em queixo que no es fa res, o es fa poc. Els arenyencs continuem pensant que la nostra vila és molt cultural. No negaré que no hi hagi vida cultural a Arenys, però en traiem el suc que podríem? 
Tot plegat vol compromís, i no només dels regidors que formen part del Consistori, dels disset, sinó també dels vilatans que a vegades ens acomodem massa i deixem que siguin els altres que es mullin.