dimecres, 18 d’octubre del 2017

Com engarjolar Trapero

Hi ha diferents objectius de la fiscalia espanyola per guanyar el procés tot esclafant-lo. Ningú no pensa ja amb la política, sinó que és qüestió pura i dura de la judicatura, amb un paper rellevant de la fiscalia. Un primer objectiu és ficar el major dels mossos d'esquadra a la presó, perquè encara no han paït l'eficàcia dels mossos durant l'atemptat de les Rambles de Barcelona, a mitjans d'agost.
Es tracta de fer-li pagar l'atreviment de fer bé la feina i deixar la policia espanyola en evidència. Una policia regional amb pocs recursos i dificultats pels pals a la roda que els col·loquen des de l'Estat, són capaços de resoldre un crim horrorós al bell mig de Barcelona. Això no s'ha paït.
Però n'hi ha més. Els mossos d'esquadra varen aconseguir tancar més col·legis electorals que no pas la policia nacional i guàrdia civil junts, i a més, sense fer mal a ningú. Això no s'ha dit gaire perquè és massa injuriós per la policia espanyola, però els seus sindicats sí que varen escriure la seva protesta per les ordres que varen rebre de la seva direcció, impròpies d'una policia amb llarga trajectòria d'eficiència.
Tot plegat va sumant al cove dels despropòsits, de les acusacions en fals al moviment català, i a la mancança de posicions democràtiques en les accions del govern de l'Estat espanyol.
La llàstima de tot plegat és que la imatge que està donant el govern català en aquestes darreres hores no és la millor possible per engrescar els sobiranistes que veuen com un cop letal la possibilitat de caure a les mans d'un Rajoy rabiós, sense perjudicis a l'hora d'arrasar el nostre poble. Només podem esperar un nou as de sota la màniga del president Puigdemont. Veurem si el seu àngel de la guarda se'n surt millor que l'àngel del corrupte Jorge Fernández Díaz.