dimecres, 14 de juny del 2017

Els polítics entretinguts i la política de vacances

Que sàpiguen tots els diputats del Congrés que, malgrat tot l'espectacle que ens estan oferint, la vida continua. La llàstima és que per a moltes persones no ho fa d'una manera agradable i qui hauria d'esforçar-se per millorar la situació s'entreté en teatrets improvisats, amb molts aplaudiments, com pensant que guanya qui n'aconsegueix més.
Algú em pot explicar quin rèdit n'ha obtingut Podemos de la seva frustrada moció de censura? Cal mobilitzar tothom sabent que no s'aconseguirà res? De fet aquesta legislatura comença a estar plena de numerets i molt pocs resultats. Aquesta és la política a seguir per part dels nostres representants?
La impressió que tinc, salvant les distàncies, és la mateixa del meu municipi on van passant els anys i no avancem en res. Cada vegada som més esclaus del nostre passat, vivim massa del què va ser i tenim poques esperances de millorar alguna cosa. Algú em pot explicar quin és el projecte de futur del Partit Popular, més enllà de perpetuar-se en el govern afavorint els seus amics? Després de l'experiència de l'última legislatura de Zapatero, algú m'explica quin futur ens proposa el PSOE a curt i a mitjà termini? 
Ahir pensava que a França, ens agradi més o menys, la revolució dels nous polítics sembla que ha triomfat. Ara caldrà veure com es reorienta tot i si realment hi ha un canvi en la manera de fer política, però, i a Espanya? Què se n'ha fet dels nous partits que havien de canviar el país? Un Podemos que s'ho havia de menjar tot i l'única cosa que ha aconseguit ha estat una divisió interna que el pot portar a convertir-se en un partit residual, com IU des de fa moltes legislatures. C's, que venien a netejar la política de corruptes, ha acabat donant suport al partit polític més corrupte de la democràcia espanyola. Ells que feien tants escarafalls han acabat pactant amb qui volien fer fora. Trist, és molt trist.