dimarts, 11 d’octubre del 2016

El PSC és una anomalia

Així es despatxava a gust el senyor Julio Villacorta, antic dirigent socialista que ha passat per C's i UPyD. Ara està decidit a reflotar la Federació catalana del PSOE perquè, segons diu, el PSC ha prioritzat les reivindicacions catalanistes, deixant de banda la cohesió territorial espanyola.
És curiós que precisament ara que el PSC compte amb menys catalanistes després de l'esbandida dels darrers anys, sigui el moment que sorgeixi la idea de recuperar la Federació catalana del PSOE. I precisament ara que els socialistes viuen uns moments tan delicats i que necessiten unir-se més que mai per sortir d'aquest atzucac.
No m'hi vull jugar res perquè acostumo a perdre (atenció amb l'actitud del PSC sobre la investidura de Rajoy), però és molt previsible que la iniciativa acabi en no-res. És aviat per dir-ho, però no he sabut veure cap suport dels principals dirigents socialistes catalans, preocupats per aixecar el partit més que en dividir-lo.
La jugada dels socialistes catalans a finals dels setanta, pocs anys després de la mort del dictador, d'evitar el fraccionament entre PSC i PSOE català els ha permès anys de glòria, sobretot a nivell local. La iniciativa de Villacorta no sembla massa intel·ligent, però només cal analitzar el seu currículum i tenir en compte l'afany de protagonisme que costa molt de frenar a segons quins personatges.