dijous, 15 de setembre del 2016

Catalá i Mundó acorden permetre l'ús del català a l'examen per exercir d'advocat

Avui surt com a notícia un fet que no hauria d'ocupar les pàgines dels diaris. Em refereixo a l'acord a què han arribat el Ministre i Conseller de Justícia dels respectius governs perquè els exàmens que han de fer els llicenciats en dret per poder exercir d'advocats, es puguin fer també en català, i no només en castellà com fins ara.
No hauria de ser notícia, però tal com van les coses a Espanya, sobretot pel que fa a Catalunya, resulta sorprenent que s'arribi a aquest acord. Ja es veu com a una cessió a la pressió del govern de Catalunya i el Consell de l'Advocacia catalana. Però, a més, té mèrit perquè tant l'Audiència Nacional com el Tribunal Suprem no veien que fos necessari que es pogués fer també en la nostra llengua.
Això me n'assabento el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebutja els recursos presentats per Mas, Ortega i Rigau, i considera que s'ha de continuar en el processament per l'acte del 9-N. No sé si es tracta de la política de les compensacions, però encara que fos així, no hi estem pas acostumats, sinó que acostumem a rebre per totes bandes sense contemplacions.
I el xou de la Rita Barberà continua. Ara sembla ser que la majoria del PP (no pas la senyora Cospedal) vol que la senadora abandoni el Senat. Quines amistats que té Rajoy! Ell que els alabava i els considerava els més vàlids, els més honestos, els exemples a seguir! Quina vergonya!!!