dissabte, 19 de març del 2005

Pla d'Equipaments Culturals

La política dels darrers anys, a Arenys de Mar, s'ha basat principalment en resoldre el dia a dia tots els problemes que s'anaven presentant. Hi ha una manca de planificació que vagi més enllà d'una legislatura i davant dels grans temes, aquesta actitud no els pot resoldre.

La necessitat de confeccionar un Pla d'Equipaments Culturals no és nova, ni responsabilitat única de l'actual govern municipal. Ho arrosseguem de fa temps i ni amb el govern d'esquerres ni de l'actual de dretes, hem aconseguit que es portés a terme.

En aquests moments s'està fent un diagnòstic del pla d'acció cultural, amb el concurs d'una empresa contractada per la Diputació de Barcelona. És d'esperar que un dels temes cabdals sigui els equipaments i que se'n derivi l'esperat estudi.

Sabem que un diagnòstic no és capaç, per ell sol, de solucionar els problemes estructurals ni sectorials d'un municipi. A partir del resultat de l'estudi s'ha de començar a treballar i alguns temes requereixen el màxim consens possible, per part de polítics de tots els colors, però també dels experts i la ciutadania, per evitar que cada quatre anys hi hagi canvis d'opinió, com està passant fins ara.

Des d'aquest espai virtual demano tot l'interès i esforços per endegar un Pla d'Equipaments Culturals que doni solució als dubtes que en aquests moments planegen sobre Arenys.

Serà responsabilitat de tots, però sobretot de qui ostenta el poder, la capacitat o incapacitat de sortir d'aquest atzucac.