diumenge, 22 d’abril del 2018

Amb C's, un futur polític gens esperançador

La possibilitat que C's guanyi les properes eleccions generals i que amb el PP aconsegueixin la majoria absoluta al Congrés de Diputats és la pitjor notícia per a la salut democràtica d'Espanya, i també per a les aspiracions d'un futur millor per a Catalunya.
Avui llegia una enquesta en què donaven a Rivera el triomf en unes hipotètiques eleccions, amb enfonsada del PP. Probablement això és el que pensaríem tots sense necessitat de llegir cap tipus d'enquesta, però ja se sap que sovint la realitat supera la ficció, i és llavors quan t'emportes sorpreses, no sempre agradables.
Que un partit com C's pugui arribar a governar Espanya, amb el suport del PP, deixa en estat de xoc les aspiracions de l'esquerra espanyola i de la majoria demòcrata espanyola. La seva victòria és un pas enrere en el camí d'accés a les llibertats i els drets fonamentals de les persones, perquè la seva manera d'operar és autoritària i mai al servei de les persones, sinó tot el contrari, servint-se de les persones per assolir i controlar el poder.
Que personatges fracassats com Valls puguin arribar a sonar com a alcaldables per Barcelona a la llista de C's, és una clara demostració del nivell polític d'aquesta formació. Es tracta d'una persona que es pot presentar per qualsevol formació, des de l'extrema dreta fins al socialisme. Només l'importa ser a dalt, governi amb qui governi.
Gris o molt negre es presenta el futur d'Espanya i en conseqüència també de Catalunya. De la mà d'aquesta Espanya tan casposa que es ven a C's per un plat de llenties, mai podrem assolir un estat democràtic pur, on les persones siguin la primera raó per treballar i lluitar contra les adversitats. Només la unió de tots els catalans, dels que volem reflotar el nostre país, permetrà superar els greus obstacles que la història ens ha posat al davant.