dijous, 23 de juny del 2005

Del Ple Municipal de juny

En relació al Ple Municipal d'ahir dimecres, voldria donar la meva opinió sobre una puntualització que va fer el regidor de Promoció Econòmica, el senyor Benet Maimí, afirmant que el Consell Municipal de Comerç, Consum i Turisme ja funcionava des de l'any 1995, i que ahir es portava a aprovar la creació d'una comissió encarregada de reglamentar el Consell.

Tinc coneixement que el regidor Benet Maimí i també el regidor Santiago Fontbona, aquest darrer a la passada legislatura, han mantingut diferents reunions amb representants del món del comerç, restauració i turisme, però això no vol dir que el Consell Municipal estigués creat i reglamentat, la qual cosa no era cap garantia que en aquestes reunions hi fossin representades totes les entitats, col·lectius i persones vinculades al món del comerç, consum i turisme.

El regidor de Joventut també podria dir-nos que el Consell de la Joventut ja funciona, pel sol fet de mantenir, esporàdicament, reunions amb joves. O bé que el Consell Municipal de Cultura també existeix ja que a vegades es convoquen reunions per organitzar festes culturals. I el mateix es podria dir quant a consells territorials, pel fet que a vegades es fan reunions amb les associacions de veïns d'Arenys Nou o de l'AVANA.

Els que reclamem la creació dels consells municipals de participació, previstos al Reglament de Participació Ciutadana, aprovat a la legislatura passada, no demanem fer reunions sinó establir criteris de funcionament que permetin un treball continuat, consensuat i coherent, amb la participació i implicació dels ciutadans i entitats de la població.

Tot i així, felicito al regidor Benet Maimí la seva iniciativa i m'agradaria que altres regidors i regidores li seguissin l'exemple.

Aprofito l'avinentesa per demanar a la regidora de Participació Ciutadana, la senyora Joana Asénsio i al regidor d'Hisenda, el senyor Manel Calvo, si tenen previst organitzar l'Audiència Pública de les Ordenances Municipals, i la del Pressupost Municipal, de la mateixa manera que l'any passat o bé, davant l'evidència del poc sentit i pitjors resultats de l'any passat, li donaran un nou impuls. (Ja veuen que no els demano pressupostos participatius, doncs no acostumo a demanar peres a l'om).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

De què serveix aquest consell? és un òrgan consultiu de la regidoria?
crec que perquè la gent participi de la política no cal fer consells per a cada regidoria, potser n'hi hauria prou amb un que trasllades totes les propostes als regidors.

Anònim ha dit...

per què no es fa un consell que serveixi per totes les àrees?
Áquest consell té la funció d'assessorar i donar consell a la regidoria de promoció econòmica, no? que pugui servir per aconsellar les altres regidories

xfebrer ha dit...

Els consells municipals, tal com preveu el Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, i tal com acostumen a funcionar a tots els municipis que s'han creat, tenen com a finalitat la corresponsabilització de la ciutadania en els afers públics d'Arenys de Mar i requereixen un espai d'anàlisi, valoració i debat dels programes i propostes de treball referides a l'àmbit d'actuació de la comissió, aportar idees i noves propostes que un cop treballades es puguin portar a la seva aprovació, si s'escau, al Ple Municipal.

Ajuntaments com Mataró han constituit el Consell de Ciutat que hi són representats tots els consells municipals. Aquest consell també està previst al nostre Reglament de Participació Ciutadana.

És evident que no n'hi ha prou en constituir un consell sinó que cal constituir-lo bé i a més estar convençut de la seva eficàcia.

Us aconsello fer una ullada al Reglament a: http://www.arenysdemar.org/participacio/participacio_ciutadana.pdf