dilluns, 30 d’abril del 2007

Reflexions sobre l'abstenció

Arran de l'extensa discussió a arenyautes, sobre el dret i el deure de votar, de la qual ja us en parlava fa pocs dies, he estat donant-li voltes i reflexionant sobre el sentit del vot en una societat que no et serveix, una societat que ni tan sols et motiva la possibilitat de millorar-la.
Em preguntava si l'abstenció no era una demostració de l'individualisme. Podríem afirmar que l'abstenció és una reacció antisocial? Pot un indidu social abstenir-se per principis? No ho tinc clar, i m'imagino que les respostes són complexes. Quina ha de ser la base de la política social? Com s'ha d'organitzar aquesta societat? Si tothom s'abstingués, qui organitzaria què?
Els abstencionistes militants què proposen? Què pensen de les persones que opten a presentar-se? Tenen alguna esperança de futur? Compten que algú o altre estarà governant, però que ells n'estaran al marge? S'han plantejat mai presentar-se a unes eleccions? Pensen el mateix d'unes eleccions sindicals,escolars o de l'associació a què pertanyen, si és que en pertanyen a cap.
No he arribat a cap conclusió, tl com es podia suposar. Ho deixo a l'aire per continuar reflexionant.