dilluns, 23 d’abril del 2007

Sant Jordi festiu o laborable

No us heu fet aquesta pregunta? Doncs jo avui l’he escoltat més d’un cop en més d’una tertúlia improvisada. També hi he participat, i la resposta no és homogènia. Hi ha els defensors del seu caràcter laboral i els que voldrien que fos festa.

Jo m’inclino perquè continuï com a dia laborable, perquè en el fons, encara que anem a treballar, estem una mica de festa, i ens escapem a badar, comprar llibres i roses, i gaudir d’una de les primeres festes de la temporada, sortint de l’hivern.

La placeta de l’església d’Arenys, s’ha omplert a partir de les sis de la tarda. Fins aquesta hora hi havia unes quantes persones passejant pel tram de la Riera, les parades de llibres i roses, Ràdio Arenys i també la d’alguns partits polítics. L’espectacle infantil ha reunit a tots els nois i noies que sortien de l’escola i de les activitats extraescolars.
En perspectiva t’adones que estem de festa, la festa del nostre patró, i avui no era un dilluns qualsevol, sinó que era un dia més del cap de setmana.
Demà començarem de veritat la setmana, amb la sort, per a qui no treballi els dissabtes ni els diumenges, que només durarà quatre dies. Demà llegirem el volum de vendes, tant de llibres com de roses, i valorarem l’efectivitat de la diada. Per a nosaltres haurà estat important participar de la festa, i haver rebut la rosa o el llibre de la persona estimada. Sant Jordi és una festa amable, on ens reafirmem com a poble, no pas a partir de la crispació sinó de l’estimació, a la cultura, en forma de llibre, i a la sensibilitat de l’altre, amb la rosa. Desitjo que la jornada us hagi estat plaent.