dijous, 26 d’abril del 2007

Música i paraules a la vila, i no hi ha campanya

Ahir música a l’EMA i paraules al PLE. Aquest podria ser un resum de la tarda-vespre d’ahir dimecres 25 d’abril. A la sortida del Ple Municipal, un petit recordatori d’Almansa, en la commemoració dels 300 anys.
Música, perquè aquesta setmana l’Escola de Música d’Arenys de Mar celebra una setmana musical, dedicada a Sant Jordi. Ahir va ser el torn de l’Aula de Guitarres del Conservatori de Badalona. La meva filla, la Clara, estudia guitarra, i era important assistir al concert.
Va resultar un concert agradable, en família, però tècnicament molt correcte. Sempre he pensat que la guitarra, per als que comencen a estudiar-la, no és gens agraïda. Té poc so i un so rar, mig desafinat. Escoltar un concert de guitarra a càrrec d’algun virtuós, és tota una altra cosa. L’instrument es transforma.
Avui hem tornat a l’Escola, perquè aquesta tarda actuaven els nostres fills. Res a veure amb ahir. Més pares, més germans petits, i el producte: el treball d’aquests mesos a l’escola. Arenys té una escola consolidada. No sé si sortiran bons músics, però ben segur que tindrem uns arenyencs i arenyenques molt sensibles, i amb una formació musical envejable.
I després el Ple Municipal, el que havia de ser el darrer del mandat, exceptuant l’extraordinari de la insaculació per a les meses electorals. Sembla ser que l’Alcalde en vol fer un altre. De cara a la galeria? Que cadascú pensi el que vulgui. De fet va resultar molt més interessant que la majoria de plens d’aquests quatre anys. S’ha de reconèixer que els regidors i regidores del govern (CIU+PP), s’han espavilat, i tot allò que no han fet durant tres anys i mig, ho estan entrant amb calçador aquests darrers mesos. Estan fent una bona campanya electoral.
Nova ordenança reguladora de les instal·lacions de radiocomunicació (casualment el darrer cap de setmana hi va haver una manifestació); un conveni per aconseguir un Motel (després de quatre anys de sentir parlar d’hotels i més hotels); el registre telemàtic (el més ambiciós possible, després d’estar-ho demanant any rere any). Aquest govern és una vinya! Gairebé, només per la feina que fan els dos darrers mesos de mandat, ja val la pena votar-los, encara que durant 46 mesos estiguin adormits, i fen oïdes sordes a les reivindicacions ciutadanes. Ah! el més interessant! Per primera vegada hem sentit de la boca de l’alcalde, demanar disculpes per la seva manca de diàleg. És un miracle? O són... les eleccions del més vinent?