diumenge, 22 d’abril del 2007

Xè aniversari del Cor de noies

Si ahir us explicava l’espectacle Pel camí dels ulls, avui us parlaré del concert que ha tingut lloc aquest migdia, a l’església del Convent dels Caputxins d’Arenys de Mar. Dins la programació intensiva d’aquest cap de setmana de Sant Jordi, un dels actes era la celebració del desè aniversari del cor de noies de l’Escola de Música d’Arenys. Inicialment es tractava d’un cor de joves, però al quedar només les noies, automàticament ja se l’anomena cor de noies. Avui s’aprofitava l’avinentesa per presentar també al Cor infantil, que ja havíem tingut l’ocasió d’escoltar-li alguna peça coral els voltants de Nadal. El seu repertori ha augmentat i avui ens han interpretat set peces de diferents autors i països.
Les dues formacions són dirigides per Jordi Lluch, que hi dedica molt d’esforç i entusiasme, i la seva gran qualitat musical i sensibilitat, que el fa un gran director. El resultat n’és una mostra palpable.
La interpretació del Cor infantil ha estat molt correcte, destacant l’atenció dels cantaires cap al director, la seva concentració,
i l’emissió conjuntada de les veus. Al darrera s’entreveu moltes hores d’aprenentatge, i un mà segura i clara en el gest, per part del director. A tot això s’hi ha de sumar les diferents coreografies, simples, però encertades que engalanen l’actuació.
El cor de noies ha començat la seva participació, amb una Ave Maria, atribuïda a Giulio Caccini, molt ben interpretada, destacant
els pianos ben ajustats. La segona peça ha estat Vois sur ton chemin, de C. Barratier / B. Colais, que molts haureu escoltat al film Los chicos del Coro”. La peça, en si mateixa, és molt agraïda, i la seva interpretació ha estat a l’alçada. Han acabat la seva actuació individual, amb Shiru, d’Allan E. Naplan, que l’hi ha donat el toc divertit. El concert s’ha acabat amb la interpretació conjunta dels dos cors, de la peça No ceo, no chan, de Briones / A. Suárez.
No hi havia molta gent, probablement per la coincidència d’actes a Arenys, ja que aquella mateixa hora s’inaugurava la sala adjunta de la Biblioteca. Un dels molts actes que l’actual govern municipal està realitzant darrerament, per oblidar els quatre anys de paràlisi, i poder passar a la història amb alguna cosa feta.