divendres, 27 d’abril del 2007

La xarxa d'arenyautes

Arenys tenim la sort de poder comptar amb una xarxa d’arenyautes, que arriba als quatre-cents titulars, dels quals, com a molt, n’hi ha una cinquantena d’actius, però amb suficient activitat com per dinamitzar la xarxa. També és cert que el ritme no sempre és el mateix i es passa temporades amb poca activitat.

Aquesta tarda quan m’he connectat m’he trobat amb més de quaranta correus, la majoria dels quals eren d’arenyautes. Es tractaven dues qüestions: el vot per correu, i el dret i/o deure de votar. El primer cas era més en to informatiu, atès que ha començat el període per exercir el vot per correu, però el segon tema no és la primera vegada que es toca. Des de fa molt temps que es debat sobre les conseqüències d’abstenir-se, i la possible irresponsabilitat en el cas de no votar.
Tenim a un gran defensor de l’abstenció, que ho argumenta amb força, i es molesta quan llegeix les crítiques que reben les persones com ell. Tot i que sóc defensor de la predisposició de la gent a votar, encara que sigui en blanc, puc entendre la seva posició, perquè és raonada. No es tracta de no votar, per desídia, per mandra, per pur passotisme, sinó l’abstenció que ell defensa parteix d’una posició militant, tan lícita i comprensible com la de la persona que vota amb convenciment, i molt més justificable que la d’aquell que vota per inèrcia, sense meditar massa el seu vot, que desconec si n’hi ha molts, però estic segur que també n’hi ha.
La llàstima d’aquesta discussió és que no avança i s’acaba sempre al mateix lloc, el lloc que serveix per reprendre la discussió al cap d’uns dies o setmanes. Seria bo anar més lluny.
Avui més d’una persona insistia en les deduccions sobre una actuació o una altra. Segons es podia llegir, no votar era donar ales als de sempre. Això s’entendria si partíssim de la hipòtesi que els partits de sempre té votants fidels, i els que no voten, si ho fessin votarien els altres partits. Potser és cert, però què passaria si els que no voten anessin a votar, i ho fessin per als partits de sempre?
Jo sempre animaré la gent a votar, però fer-ho a consciència, amb la màxima informació possible, i entendré perfectament el militant abstencionista.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben cert el que dius.

Per cert, escriuràs algun escrit sobre els actes de dissidència d'en Maragall (PSC-PSOE) com ho vas fer amb motiu dels moviments de Carretero (ERC)?

Gràcies i endavant!

xfebrer ha dit...

Benvolgut anònim,

En el post d'avui dissabte 28 d'abril, comento la meva opinió sobre les declaracions de Maragall.

Anònim ha dit...

L'anònim et reconeix la teva coherència personal i la seriositat del teu blog ;)

Sort!