dissabte, 21 d’abril del 2007

Pel camí dels ulls

Aquesta nit, al Principal, dins la programació Primavera de les Arts, veu i piano en concert. Un excel·lent muntatge, amb textos de Salvador Espriu i música de Debussy, Rodríguez Picó, Schubert, Ravel, Poulenc, Stravinsky, Brahms i Mozart, dirigit per Teresa Vilardell, a càrrec de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández Sagrera, piano a quatre mans, i Fina Rius, actriu. L’assessorament musical ha anat a càrrec de Jesús Rodríguez Picó, compositor, de qui li hem escoltat un parell de peces.

La parella de pianistes ja ens tenen acostumats amb un gran nivell musical, i per tant ja no ens sorprenen. Fina Rius ha fet un gran treball narratiu, ben compenetrada amb els pianistes. La nota curiosa que ha trencat una mica el silenci d’un públic molt atent, ha estat la posada en escena, a sobre el teclat, dels peus dels dos pianistes.

Un espectacle aconsellable. que estic segur que repetiran en algun altre auditori o teatre, i que augmenta el prestigi i qualitat del cicle de Primavera de les Arts del Maresme. El Teatre Principal continua oferint actuacions professionals de qualitat, que poden convèncer als més escèptics a la rehabilitació del teatre.
Deixeu-me que hi afegeixi una crítica que m’han demanat que comentés. Es tracta del programa de mà que no sempre és fàcil de llegir, sobretot per les persones d’una certa edat, o bé amb problemes de visió. El disseny no ha d’estar renyit amb la claredat del programa de mà. La cursiva i negreta del text d’avui, oferien certa resistència a una lectura fàcil per a qui ja té els ulls una mica gastats.
Avui, Arenys de Mar ha pogut presenciar una brillant actuació, de la qual n’he pogut gaudir.